Autor Albert Ventura Rius
Títol Les Alqueries celebra la festa de Sant Antoni
Preparació de la publicació Laura Yustas i Nelo Vilar (Etnopèdia)
Edició Ajuntament de les Alqueries, 2021

Portada del llibre.

Albert Ventura ha lliurat un altre textet sobre història i etnografia de les Alqueries. En esta ocasió ens du als inicis de la festa de Sant Antoni del porquet, a un origen que es remunta més de cent anys i a una festa que es manté en plena forma.

Acompanyen al relat una trentena de fotografies antigues i actuals tretes de diferents fonts, i documents que inclouen els Gojos a Sant Antoni Abad.

L’obra es pot consultar en paper a la Biblioteca Municipal o a l’escola, i està disponible per llegir o descarregar en format digital a la web de l’Ajuntament, tant en valencià com en castellà, en els següents enllaços:

Valencià: Les Alqueries celebra la festa de Sant Antoni

Castellano: Les Alqueries celebra la fiesta de Sant Antoni

Recordem que fa unes setmanes vam publicar alguns materials singulars sobre esta mateixa festa (“La festa de sant Antoni” —i alguns textos de Vt. Ramon ‘de la Creueta’), que incloïen testimonis directes replegats fa alguns anys per alumnes de ESO, més el relat en prosa i en vers de Vicent Ramon Molés, dit “Ramon de la Creueta” (1922-2016), que pertanyia a una de les famílies que van iniciar la festa.

I per a pujar a la Muntanyeta de Sant Antoni hem penjat el recorregut a Rutes per les Alqueries (2) (quarta etapa en la Marató Solidària).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Autor Albert Ventura Rius
Títol Les Alqueries celebra la festa de Sant Antoni
Preparació de la publicació Laura Yustas i Nelo Vilar (Etnopèdia)
Edició Ajuntament de les Alqueries, 2021