lesAlqueriespèdia és un arxiu digital destinat a la investigació i la difusió de la cultura pròpia, la història, les tradicions i el patrimoni material i immaterial de les Alqueries: historicoartístic, arquitectònic, etnològic, oral, etc. Proposem un registre actiu d’eixe patrimoni de totes i tots, per identificar i construir col·lectivament aquells elements que són importants per a la nostra comunitat, per a la nostra identitat col·lectiva, per a la qualitat de vida i la dignitat com a Poble.

Les Alqueries té una història peculiar, caracteritzada durant la major part de la seua existència per ser un Poble sense municipi. I per tindre una població capaç de gestionar-se col·lectivament, per mig de cooperatives, d’associacions i d’iniciatives de grup. Eixa història de coratge i dignitat mereix ser contada i recordada, i volem fer-ho entre totes i tots.

L’estructura de lesAlqueriespèdia serà dinàmica i oberta a tot tipus de contribucions, acadèmiques i populars. De moment proposem tres eixos:

 • la Pèdia, on posarem tota la informació que anem replegant, de tipus acadèmic o popular;
 • el Museu de Memòria Oral, que serà un arxiu d’històries de vida de la gent del poble. Des de les veus singulars construirem la història col·lectiva;
 • i el Museu Etnològic Col·laboratiu (MEC), que construirem amb objectes i relats d’uns i altres, incloent a més la col·laboració amb el Col·legi Pintor Sorolla.

Demanem la col·laboració de totes i tots per reunir tots els documents (textos, fotos, etc.) i els testimonis que ens feu arribar atenent a criteris de rigor i qualitat. Volem que siga una contribució a la cultura i la identitat del Poble.

 • Testimonis personals

  Històries en àudio, vídeo i text.

 • Fotografies

  Imatges del passat i present de les Alqueries.

 • Documents

  Escanetjats, documents de text, pdf i altres

Vols col·laborar amb una història o posar-te en contacte amb nosaltres?