Una vegada el poble va aconseguir el seu Ajuntament, Mn. Albert Ventura va ser nomenat Cronista oficial de les Alqueries. El de Cronista és un càrrec honorari i vitalici, no remunerat, a què Mn. Albert renunciaria als pocs anys (veure Entrevista). Algunes de les funcions del cronista van ser, per exemple, fixar un escut i una denominació oficial per al poble; també es va crear una Oficina del Croniste, que entre altres coses va replegar documentació per a un arxiu que donara compte de qüestions històriques, patrimonials o etnològiques que configuraven la identitat d’un Poble que ara era també un municipi.

Entre eixa documentació tenim estes fotografies, replegades en gener de 1996 i copiades per Mn. Albert des de l’Oficina del Croniste, que són una mostra riquíssima d’història i etnografia alqueriera. A continuació posem les imatges i algunes dades sobre cada una. Tota informació addicional serà ben rebuda.

Recordeu que fent clic sobre la imatge podeu veure-la en gran.

1. Mossén Juan Miralles amb un desconegut (potser Mn. Alfonso?) a la porta de l’església antiga. En temps de Guerra esta nau havia sigut la seu del Comité revolucionari, i quan es va fer l’església nova passaria a ser “l’Almacén de Márquez”, un magatzem d’adobs per a la terra. Foto de finals dels anys ’40. Apareix ressenyada com a provinent de l’Arxiu de Mn. Juan Miralles, i les mides originals eren 6 x 8 cm.

Títol Col·lecció de fotos de l’Oficina del Croniste
Data d’entrada Dimarts 9 de gener de 2018.
Donant Ajuntament de les Alqueries
Informants Ramon López Capella, Isabel Gascó Julbe, Xavier Balaguer, Rafa Marco Molés
PDF
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *