Títol Introducción a la etnología. Alquerías del Niño Perdido
Autor Rosa Ros Pons
Edició Inèdita, 1971
Preparació de la publicació Laura Yustas
Data d’entrada Dijous 12 de juliol de 2018

En 1971, una joveneta Rosa Ros (1949), estudiant d’Història, va realitzar esta Introducción a la etnología. Alquerías del Niño Perdido [feu clic sobre la imatge de la vora per obrir-lo en format PDF]; les seues fonts van ser la seua família i un nombre indeterminat de persones majors del poble, hui tristament desaparegudes. És un text senzill, fet amb un objectiu acadèmic, però que prop de cinquanta anys després es mostra fresc, original i amb un contingut que ha conservat i fins i tot augmentat el seu interès. Està il·lustrat amb 30 fotografies, la major part d’elles originals de l’autora (que va estrenar per a l’ocasió la seua primera càmera fotogràfica).

Es tracta d’un text inèdit, molt agradable de llegir i amb informacions de gran interès que en este moment podem utilitzar de guia per seguir aprofundint en la recerca etnogràfica i en la cultura local.

Foto panoràmica de les Alqueries inclosa en el seu treball. Està feta des del terrat de sa casa, a l’avinguda José Izquierdo, on vivia en aquell moment. És una perspectiva mirant cap a ponent.

De Rosa Ros Pons tenim publicada una entrevista i una col·lecció de fotos molt interessant. Rosa va ser una de les primeres xiques estudiants del poble, militant des de molt joveneta en la Comissió de Cultura de l’Associació de Veïns prèvia a la Segregació, coautora de l’Himne a les Alqueries amb Batiste Balaguer i Rafael Trabucchelli, professora d’Història, Llengua i Literatura durant tota la seua vida, regidora en les dos primeres intenses i apassionants legislatures del municipi, etc., etc. És una veterana treballadora pel poble a la que agraïm la seua generositat desinteressada i la seua complicitat en el projecte de lesAlqueriespèdia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Títol Introducción a la etnología. Alquerías del Niño Perdido
Autor Rosa Ros Pons
Edició Inèdita, 1971
Preparació de la publicació Laura Yustas
Data d’entrada Dijous 12 de juliol de 2018