Demanem la vostra col·laboració en una exposició temporal de material escolar antic, fotos i testimonis sobre l’escola al llarg del segle XX. És una proposta de treball intergeneracional i de memòria local (incloent els del poble de tota la vida i els nouvinguts/des).

L’alumnat del CEIP Pintor Sorolla participa recollint material de classe (llibretes, treballs, estoigs, carteres…), fotos escolars antigues i testimonis dels majors. Per ara, el material es fotografiarà i s’explicarà en àudio o vídeo, i s’enviarà per whatsapp al número 665554962 o per correu-e a lesalqueriespedia@gmail.com. Aprofiteu les vacances!

Tot el món està convidat a participar, segur que teniu coses interessants i records curiosos que compartir!

Documents importants

Aquí podeu descarregar en PDF l’explicació completa (també podeu llegir-la directament més avall), la fitxa museogràfica per a l’escola i l’autorització d’imatge perquè puguem penjar el material rebut a les Alqueries pèdia. L’alumnat de l’escola haurà de lliurar la fitxa i l’autorització a la seua mestra o mestre:
Explicació general

Objectes, fotos o records escolars

Proposem una exposició temporal de material escolar antic, de fotos i de testimonis sobre l’escola al llarg del segle XX.

Comptarem amb la participació del CEIP Pintor Sorolla, de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, de grups de persones majors i d’altres persones i col·lectius interessats, i generarem un relat sobre l’experiència escolar particular de les Alqueries. Més enllà de la temàtica escolar, l’exposició és una manera de mantindre viva la història del poble en els nostres xiquets i xiquetes per mig d’un treball intergeneracional. El tema de l’escola i la seua evolució permet el treball entre menuts i majors, que es convertixen en actors principals en la conservació de la memòria i la història local. Això no vol dir, en qualsevol cas, que no puguen afegir-se experiències, fotos o objectes de persones que han arribat al poble des d’altres territoris. Molt al contrari, volem una història local complexa i acollidora que compte amb les persones que estan ara aquí i que incloga els seus avantpassats, que hui també formen part de les Alqueries. Qui no haja pogut anar a escola també té un espai aquí, perquè els motius pels que no s’hi anava també són part de la història d’educativa dels pobles.

Al CEIP Pintor Sorolla

Volem que xiquetes i xiquets:

• demanen a les àvies i als avis, o a altres majors propers, material escolar antic: estoigs, llibres, carteres, fotos, saquets de berena, llibres de text, quaderns usats, treballs, exàmens o dibuixos de l’època…

• O bé, testimonis de l’escola antiga: quin material escolar s’utilitzava, quins llibres, com eren les aules, com es calfaven, com hi anaven, l’experiència de l’escola unitària i segregada, els mitjans de l’escola pública, els mestres, quan se n’eixien d’escola; en el seu cas, com eren les escoles als seus pobles d’origen…

• que ens òmpliguen les fitxes i els consentiments,

• si hi ha objectes, que els fotografien amb un telèfon mòbil,

• que entrevisten als col·laboradors (amb la gravadora d’àudio o de vídeo del mòbil) sobre els objectes, les fotos o els testimonis,

• a final de curs, que presten temporalment l’objecte seleccionat, identificant-lo amb el nom de la xiqueta o xiquet i depositant-lo a l’escola.

Necessitem que el professorat es faça càrrec de la gestió amb l’alumnat. Xiquetes i xiquets lliuraran les fitxes amb totes les dades, i ens passaran fotos i entrevistes (en àudio o vídeo) per WhatsApp al telèfon 665 55 49 62. En el seu moment caldrà també un espai temporal per arreplegar els objectes, sempre identificats amb el nom de l’alumne o alumna corresponent i el grup a què pertany.

A la fi de curs farem una exposició, i en acabar es tornaran els objectes als seus propietaris.
Tot el material s’ordenarà, es classificarà i es publicarà a lesAlqueriespèdia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *